Sediul Primăriei Gâdinți se modernizează cu jumătate de milion de lei

de | 16/08/2017 | Administrație, Rural

Primăria Gândiți va funcționa într-un sediu mai spațios începând cu anul următor. De luna aceasta se lucrează la extinderea actualului sediu, o clădire care este ceva mai mare decât o casă. Adminstrația locală a alocat peste 500.000 de lei pentru lucrările de extindere, iar lucrarea a fost atribuită prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în urma unei licitații.

Șeful administrației locale din Gâdinți susține că extinderea sediului reprezintă o necesitate

Clădirea actuală nu este suficientă pentru desfășurarea activității, erau mai mulți funcționari într-un birou, se lucra în condiții destul de grele. Am vrut să facem o extindere pe orizontală, dar nu am primit aviz de la Drumurile Naționale. Așa că vom face un etaj. Deocamdată am mutat activitatea în căminul cultural.”

Vasile Băbuță, primarul comunei Gâdinți

primaria Gadinti 6021

Lucrările pentru modernizarea Primăriei din Gâdinți vor costa 530.731 de lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată. Totul trebuie să fie gata în opt luni, adică în primele luni ale anului 2018. O parte dintre locuitorii comunei nu sunt foarte încântați de investiție.

Nu avem apă, nu avem canal, nu avem drumuri, nu avem nici lumină uneori, dar vom avea un sediu de Primărie modern. Nu știu dacă aceasta era o prioritate”, susține un sătean.

Primarul cunoaște oful sătenilor în ceea ce privește drumurile, dar spune că nu poate face nimic, fiindcă cele mai circulate două drumuri din comună sunt unul național și unul județean, adică obiective care nu aparțin de Primărie, ci de alte instituții. În Primăria Gâdinți lucrează 11 angajați.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.