Romașcanii din diaspora sunt așteptați la Primărie

de | 21/08/2017 | Actualitate, Local, Social, Util

Romașcanii care au venit în concediu acasă din altă țări în care lucreză și locuiesc sunt invitați la o întâlnire cu reprezentanții administrației publice locale. Această întâlnire este programată pentru joi, 24 august, la ora 11.00 și va avea loc la Primăria municipiului Roman.cei interesați se vor ntâlni, tot atunci, și cu un specialist în fonduri europene.

„Vom avea un sfârșit de săptămână destul de plin. Un prim eveniment va avea loc joi, 24 august, începând cu ora 11.00, când vom avea o întâlnire cu cei care lucrează în străinătate, cu Diaspora. Mai mult, mi-am dorit în acest an să le aduc informații suplimentare și am făcut o solicitare către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru a ne trimite un consultant care să aducă la cunoștința stranierilor care vor să se întoarcă acasă posibilități de accesare a fondurilor europene, astfel încât informațiile pe care le oferă acest consultant să îi ajute. Acest an este anul în care ne-am alăturat programului RePatriot, un program de repatriere prin antreprenoriat, care își propune să îi aducă pe cetățenii români din străinătate acasă, dar pentru a le oferi și condiții ca să desfășoare o activitate în România.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Tot pentru romașcanii și locuitorii din zona Romanului care au venit acasă în concediu va avea loc, între 25 și 27 august, un Festival al Diasporei. Scena și comercianții vor ocupa parcarea din Piața Roman-Vodă, iar traficul pe E85 (bulevardul Roman-Mușat) nu va fi afectat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.