Foto: Incendiu la florăria Stil din cartierul Favorit

de | 24/08/2017 | Actualitate, Local

Pompierii romașcani au avut o intervenție dificilă joi după-amiază. La florăria Stil din cartierul Favorit a izbucnit un incendiu ce risca să se propage la apartamentele de la etaj sau la spațiile comerciale din vecinătate.

În jurul orelor 18.20 am fost solicitați prin dispecetarul 112 pentru a interveni la un incendiu produs în municipiul Roman, la intersecția străzilor Roman Mușat și Sucedava, la un spațiu comercial. Ne-am deplasat la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Incendiul era propagat în spațiul comercial cu pericol de extindere la spațiile vecine. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

plutonier adjutant șef Iulian Lazăr, șef gardă de intervenție

Pompierii au intervenit mai bine de o oră și, din cauza fumului gros, nu au putut intra în spațiu decât cu mască și tub de oxigen. Nici așa nu le-a fost ușor, iar informațiile oferite de proprietarul afacerii s-au dovedit prețioase pentru orientarea în interior.

Pentru a fi siguri că incendiul nu are și alte efecte, salvatorii au întrebat proprietarii apartamentelor de deasupra dacă intră fum pe undeva sau dacă sunt alte semne care ar indica extinderea.

O cauză probabilă a izbucnirii incendiului este un scurt circuit electric, dar atât pompierii cât și polițiștii continuă cercetările pentru a stabili exact de la ce a pornit totul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.