A început petrecerea pentru diaspora

de | 25/08/2017 | Actualitate, Local

Zeci de comercianți și-au expus marfa în piața Roman-Vodă, începând de vineri, de la orele prânzului. Zilele Diasporei reprezintă, la acest sfârșit de săptămână, trei zile de petrecere, cu spectacole în fiecare seară și cu artiști pentru toate gusturile, dar și posibilitatea ca cei care vor să cumpere produse românești să aleagă ceea ce au nevoie de la producători autohtoni. Nu toate standurile sunt reprezentate de producători, dar romașcanii pot opta de unde să cumpere produsele dorite după o scurtă vizită pe trotuarul din fața statuii lui Roman Vodă  Mușat.

zilele diasporei targ Lucian Micu Roxana Iorga 1
De la haine la bijuterii, accesorii, plante medicinale, miere de albine și alte produse apicole până la obiecte casnice din lemn sau ceramică, se găsesc de toate și pentru toate gusturile. De asemenea, nu lispesc terasele la care se servesc mici, bere și alte produse pentru pofticioși.

Ne aflăm la deschiderea Târgului Meșteșugarilor, este un festival organizat sub egida manifestărilor Zilele Diasporei, astfel am readus la Roman meșteri populari și vrem să le arătăm tinerilor tradițiile autentice românești și, de asemenea, să oferim romașcanilor, atât celor care au venit din străinătate, dar și celor de acasă, trei zile de spectacole și de voie bună. Avem artiști care nu au mai fost în trecut la Roman; încercăm, practic, ca de la un eveniment cultural la altul să aducem artiști care nu au mai trecut pe la noi. Iarăși, trebuie să readucem aminte că întreaga manifestare nu a presupus costuri din partea  bugetului local. Noi am  pus la dispoziție doar terenul aferent desfășurării acestei manifestări și plata utilităților, toate celelalte cheltuieli fiind suportate de organizator. Vremea este bună, îi așteptăm pe romașcani într-un număr cât mai mare. Iată, încă de la deschidere am observat că există un  anumit trafic al romașcanilor pe la comercianți, îi așteptăm și diseară în zona de alimentație publică și, de asemenea, în zona scenei. Am amplasat-o, după cum am anunțat începutul acestei săptămâni, într-un loc în care să nu deranjeze traficul rutier. Vom  experimenta cu această ocazie dacă și în ceea ce privește alte manifestări pe care le gândim în viitor, este o locație potrivită pentru a nu  mai bloca centrul.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

zilele diasporei targ Lucian Micu

Pe scenă vor urca, în aceste trei zile, mai mulți artiști cunoscuți, dar capul de afiș și cel mai așteptat cântăreț este Fuego. Conform organizatorilor, acesta va cânta sâmbătă, 26 august, începând cu ora 19.00.

Acest articol este un advertorial.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.