Două firme din Roman „se bat” pentru o lucrare de peste un milion de lei

de | 03/09/2017 | Economic, Local

Două firme din Roman vor să obțină o lucrare de peste un milion de lei. Este vorba despre construirea Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Roman, lucrare scoasă la licitație de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț și estimată la 1,1 milioane de lei. Terenul pe care se va ridica construcția se află pe strada Sucedava, nr. 148, aparține municipiului Roman și a fost dat în administrare către OCPI Neamț în anul 2015.

După ce lucrarea a fost scoasă la licitație, două firme au depus oferte: Occidental Construct SRL și  Hidroterm SA (care este lider de asociare, depunând oferta împreună cu Moldinstal Com SRL). Reprezentanții OCPI Neamț au acordat punctaj maxim ofertei depuse de Occidental Construct SRL, dar Hidroterm SA nu s-a mulțumit cu această soluție și a contestat-o la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Reprezentanții Hidroterm susțin că oferta contracandidaților este neconformă și cer anuluarea rezultatului licitației. Un aspect reclamat la CNSC se referă la garanția pentru lucrări, care nu poate fi atât de mare pe cât cere beneficiarul (fiindcă este corelată cu garanția materiilor prime), fără condiții speciale și, implicit, fără costuri suplimentare. Un al doilea aspect ține de colaborarea cu un expert autorizat în domeniul protejării monumentelor istorice, aceeași persoană figurând în ambele dosare, iar reprezentanții Hidroterm susținând că doar ei au acord scris cu expertul în cauză.

CNSC are la dispoziție 20 de zile să dea o soluție și, în funcție de aceasta, licitația se poate relua, procedura nu suferă modificări sau suferă modificări parțiale.

Biroul din Roman al OCPI Neamț va avea demisol, parter și etaj, cu spații adecvate pentru activitatea acestei instituții. La acest moment, biroul OCPI se află în clădirea de la „2 Mai”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.