Handbal: CSM Roman învinge HC Zalău într-un meci tensionat

de | 03/09/2017 | Local, Sport

Echipa de handbal CSM Roman și-a făcut debutul în noul sezon primind acasă echipa împotriva căreia meciurile au fost întotdeauna tensionate. Nici de data asta situația nu a fost diferită, jucătoarele de la Zalău fiind foarte agresive în atac iar antrenorul lor, Gheorghe Tadici, a vociferat în permanență de pe marginea terenului, a făcut presiune asupra arbitrilor, uneori chiar intrând în teren să le reproșeze ceva. Au fost momente în care Tadici s-a arătat agresiv față de propriile jucătoare, uneori îmbrâncindu-le, gesturi care au fost sancționate de publicul romașcan prin huiduieli.

handbal CSM Roman HC Zalau 8878 Gheorghe Tadici

Gheorghe Tadici, antrenor HC Zalău, fost antrenor al echipei naționale de handbal a României

În ciuda unui început mai greu și a agresivității adversarelor, jucătoarele de la CSM Roman și-au păstrat calmul fiind mereu temperate de pe marginea terenului de antrenorul Constantin Ștefan. Meciul a început cu două goluri în poarta Zalăului dar imediat a venit riposta și egalarea. Timp de 12 minute CSM Roman a avut avans de un gol pentru ca imediat HC Zalău să egaleze. În minutul 13 HC Zalău preia conducerea. Antrenorul Gheorghe Tadici se dă în spectacol pe marginea terenului, publicul huiduie, arbitrul îl penalizează cu un cartonaș galben. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Viktoriia Tymoshenkova apăra magistral o lovitură de la șapte metri iar atacul romașcancelor găsește breșe în apărarea adversă și revine la conducere. Fluierul de final de repriză oprește meciul la scorul de 12-10 pentru CSM Roman.

handbal CSM Roman HC Zalau 8831

Antrenorul Constantin Ștefan dând indicații tehnice echipei la pauză

Repriza a doua începe cu o lovitură de la șapte metri transformată în gol de HC Zalău iar în al doilea minut al reprizei deja tabela arăta 12-12. În următorul minut echipa din Zalău încearcă să le sperie pe jucătoarele din Roman, joacă agresiv și fac două faulturi. În urma unuia din faulturi De Sousa a stat mai multe minute întinsă și nu a mai revenit în joc decât spre finalul meciului. Cât timp De Sousa a stat întinsă, Constantin Ștefan a intrat în teren și a protestat în fața arbitrilor. Părea că se repetă un scenariu pe care l-am văzut de multe ori în campionatul trecut: CSM-ul își pierdea suflarea în repriza a doua. Din fericire lucrurile au stat diferit: Tymoshenkova apără un alt șapte metri, Toskovic aruncă sus și marchează de la distanță, Carmen Stoleru marchează două goluri consecutiv, Ana Maria Iuganu se arată foarte inspirată în atac, romașcancele își recapătă încrederea în ele și încep să-și impună tactica dispusă la pauză de antrenor. În minutul 20 Miriam De Sousa reintră în teren pentru ca în minutul 21 să marcheze unul dintre cel mai frumoase goluri ale meciului, fentând frumos apărarea adversă. În minutul 25 se înregistra cea mai mare diferență de scor, CSM Roman conducând cu 24-20, fluierul de final surprinzând victoria echipei din Roman cu scorul 26-23.

handbal CSM Roman HC Zalau 8807 Constantin Ștefan

Constantin Ștefan, antrenor CSM Roman

Un meci greu, Zalăul se prezintă foarte bine și în această nouă ediție de campionat, să nu uităm că este câștigătoarea medaliei de bronz anul trecut, e o echipă care nu și-a pierdut jucătoare, au omogenitate și ne așteptam la un meci greu. Fetele s-au prezentat destul de bine în primul joc, emoțiile și-au spus cuvântul în debutul partidei, dar ușor-ușor ne-am intrat în joc, cred că am făcut o apărare compactă și am arătat că în atac avem soluții tactice pentru orice fel de defensivă.

Constantin Ștefan, antrenor CSM Roman

Din partea CSM Roman au intrat în teren: Viktoriia Tymoshenkova, Ana Maria Iuganu, Andreea Polocoșer, Teja Ferfolja, Carmen Stoleru, Jasna Toskovic, Alexandra Iovanescu, Ana Maria Simion, Ana Miriam De Sousa și Anca Polocoșer.

Au marcat: Iuganu – 6 goluri, Toskovic – 6, Stoleru – 4, De Sousa – 4, Simion – 3 și Ferfolja – 3.

Următorul meci din campionat al CSM Roman va fi în deplasare, împotriva campioanei de anul trecut, CSM București, echipă care acum o are în componență pe Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume. Până atunci însă, CSM Roman are de înfruntat HZRK Grude din Bosnia Herzegovina, în cadrul cupei EHF. Ambele meciuri se vor desfășura la Roman, pe 8 și 9 septembrie de la ora 17.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.