În căutare de ciuperci, s-a pierdut pe munte

15

Salvamontiștii au intervenit miercuri, 6 septembrie, pentru a salva un bărbat care se pierduse pe muntele Ceahlău. Salvatorii au fot solicitați în jurul orei 11.00, prin numărul de urgență 112. Acestora li s-a spus că un nemțean de 55 de ani s-a pierdut de grup în zona de abrupt Ocolașul Mare – Brâna de Vest – Stănile. Din informațiile primite, salvatorii au aflat că bărbatul era cardiac și făcuse o criză de panică.

Echipa de intervenție, formataădin cinci salvatori, a declanșat operațiunea pornind din Baza de Intervenție Dochia. S-au acoperit simultan Brâna Vestică și abruptul de deasupra Grupului de Stânci La Pălărie, unde respectivul fusese vazut ultima dată de către un grup de turiști.

După două ore a fost găsit în zona Stănilele Mici. Avea o stare fizică proastă, era panicat și prezenta frisoane din cauza hipotermiei care începea să se instaleze. Precizăm că în Masivul Ceahlau este ceață, vânt în rafale, vizibilitate sub 80 de metri, iar temperatura e sub 10 grade Celsius. După ce i s-a acordat primul ajutor (ceai cald și izolație în folie termică), bărbatul a fost condus până la mașina cu care intrase pe un traseu nemarcat și închis circulației publice din Parcul Național Ceahlău, cu încă patru tovarăși, în căutare de …ciuperci.

Raul Papalicef, șef Salvamont Neamț

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult