Deplasare în coloană pe traseul autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Traseul pe zile și ore

de | 06/09/2017 | Administrație, Național, Social

În perioada 8 – 10 septembrie, cetățenii interesați de construirea autostrăzii Unirii, care va tranzita și județul Neamț, se vor deplsa în coloană, cu mașini sau cu motociclete, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, pentru a atrage atenția asupra necesității acestei investiții.

Inițiativa acestui eveniment aparține unui grup de ieșeni și reprezintă un răspuns față de promisiunile neonorate ale guvernanților care au condus țara până acum.

Organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația ​țării. Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine. Inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.” – comunicat de presă Grupul de Inițiativă „Împreună pentru autostrada Iași – Tg. Mureș”

Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente dedicate acestui proiect. Unul dintre edilii care au semnat adeziunea de susținere a acestui demers este și Lucian Micu, primarul municipiului Roman. Luna trecută, reprezentanții Consiliului Județean Neamț au anunțat că au emis certificat de urbanism pentru această investiție.

Programul evenimentului de la sfârșitul acestei săptămâni este următorul:

Vineri, 08 septembrie 2017

  • 10.30 – 11.00: Formarea coloanei auto – moto in Piața Unirii Iași
    11.00: Deplasare spre Ungheni (30 km)
    13.00: Pod Ungheni Iași
    14.30: Deplasare spre Iași
    16.00: Sosire Piața Unirii
    16.30: Deschidere oficială eveniment și program artistic
    20.00: Finalul programului artistic, cu anunțul oficial al deplasării către Tg. Mureș

Sâmbăta, 09 septembrie 2017

  • 07.00: Piața Unirii – formarea coloanei pentru deplasarea spre Tg. Mures
    07.30: Deplasare către Tg. Neamț (110 km)
    10.00: Joncțiunea cu grupurile auto-moto de la Suceava și Botoșani în dreptul localității Cristești
    11.00: Sosire Tg. Neamț
    13.00: Deplasare către Toplița – Cabana Secu (Poiana Largului – Tulgheș – Borsec)
    – Opriri intermediare la Tulgheș, Borsec și Toplița
    19.00: Sosire la Cabana Secu – Toplița (cazare )

Duminică, 10 septembrie 2017

  • 07.00 – 07.30: Mic dejun
    07.30: Deplasare către Tg. Mureș (110 km)
    Oprire intermediara la Ditrau
    13.00: Sosire Tg. Mureș
    13.00 – 14.00: Conferință de presă Tg. Mureș
    14.00: Plecare către Iași – grupul nu va mai fi organizat în coloană, va fi o deplasare liberă

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.