Caravana TIFF revine la Roman. Ce filme vom vedea în weekend

11

Două seri de cinema în aer liber îi așteaptă pe spectatorii din Roman în weekend-ul 16-17 septembrie, cele două zile în care Caravana TIFF va face o oprire în oraș. Proiecțiile vor avea loc în Piața Roman Vodă, în cadrul KULT Fest, de la 20.30, iar intrarea este gratuită.

În prima seară, spectatorii vor avea ocazia să vadă filmul care a strâns peste 3.000 de spectatori într-o singură seară, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF): Povestea iubirii. Bazată pe bestseller-ul cu același nume, tradus în peste 35 de limbi, producția regizată de Radu Mihăileanu urmărește povestea de dragoste dintre doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-Al Doilea Război Mondial par să-i despartă pentru totdeauna; în distribuție, vedete ca Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton și Elliot Gould.

Toate filmele mele sunt povești de dragoste. Povești disperate de dragoste despre oameni obișnuiți care înfruntă obstacole și o iau de la capăt, copleșindu-ne cu grandoarea și splendoarea lor.

Radu Mihăileanu, regizor Povestea iubirii

În a doua seară, Caravana TIFF aduce unul dintre filmele românești lansate la începutul acestui an, La drum cu tata, debutul regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, recunoscută pentru scurtmetrajul Apele tac, premiat în peste 80 de festivaluri internaționale. Este un road movie inspirat din întâmplări reale, despre o familie pornită într-o călătorie în Germania exact în anul de foc 1968, în care tancurile sovietice merg spre Praga.

Eu am crescut cu această poveste. Aceasta este povestea tatălui meu. Tatăl meu în 1968 avea 18 ani. În 1968 s-a dus în RDG cu familia, unde au fost întâmpinați de tancurile sovietice.

Anca Miruna Lăzărescu, regizor La drum cu tata

Filmul de duminică, 17 septembrie, va fi precedat, de la 20.00, de proiecția celor mai bune trei scurtmetraje filmate pentru concursul Short Movie Challenge, organizat în cadrul KULT Fest.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.