Cum au sărbătorit pompierii de ziua lor

de | 13/09/2017 | Actualitate, Local

Ziua de 13 septembrie reprezintă o zi de aniversare pentru pompierii din toată țara. Anul acesta s-au împlinit 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, act eroic al pompierilor militari in apărarea revoluției de la 1848.

Pentru pompierii romașcani, ziua armei a însemnat o prezență cu tehnica din dotare în centrul municipiului (în parcarea Primăriei Roman), porți deschise la Detașamentul de Pompieri, dar și intervenții. Tot azi, plutonierul major Constantin Iordache Comisu a fost avansat în grad înainte de termen, iar publicația de specialitate „Revista Pompierului” i-a oferit o diplomă de onoare plutonierului Florin Asmarandei, comandant de echipaj la Detașamentul de Pompieri Roman și campion mondial la Campionatul Mondial al Pompierilor.

Cu o zi înainte, pe 12 septembrie, pompierii romașcani au desfășurat un exercițiu de amploare la Casa de Cultură, fiind simulată o explozie urmată de incendiu, cu victime blocate în interior.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.