Fostul primar al comunei Horia, acuzat de conflict de interese

77

La aproape un an și jumătate de când inRoman.ro a scris despre o pășune concesionată nelegal de fostul primar al comunei Horia, Vasile Baciu, Agenția Națională de Integritate confirmă fapta. Printr-un comunicat emis marți, 19 septembrie, ANI îl acuza pe Vasile Baciu de conflict de interese administrativ.

În calitate de primar, a semnat concesionarea drepturilor de exploatare a unei pajiști în suprafațã de 5,70 ha, situatã în comuna Horia, judetul Neamț, în favoarea fiului sãu. Acest fapt s-a petrecut deși persoana evaluatã cunoștea, în calitate de primar, valoarea și calitatea bunului care urma sã fie concesionat și a participat, totodatã, și la semnarea Contractului de concesiune (în calitate de concedent, în exercitarea atribuțiilor de serviciu). Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 38 și art. 46 din O.U.G nr. 54/2006 și cu dispozițiile art. 9, alin. (1) din O.U.G nr.34/2013.

Ce am scris în luna mai 2016

Au confundat primăria cu propria moșie: pășuni date fiului și soției

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult