Fostul primar al comunei Horia, acuzat de conflict de interese

de | 19/09/2017 | Administrație, Justiție, Rural

La aproape un an și jumătate de când inRoman.ro a scris despre o pășune concesionată nelegal de fostul primar al comunei Horia, Vasile Baciu, Agenția Națională de Integritate confirmă fapta. Printr-un comunicat emis marți, 19 septembrie, ANI îl acuza pe Vasile Baciu de conflict de interese administrativ.

În calitate de primar, a semnat concesionarea drepturilor de exploatare a unei pajiști în suprafațã de 5,70 ha, situatã în comuna Horia, judetul Neamț, în favoarea fiului sãu. Acest fapt s-a petrecut deși persoana evaluatã cunoștea, în calitate de primar, valoarea și calitatea bunului care urma sã fie concesionat și a participat, totodatã, și la semnarea Contractului de concesiune (în calitate de concedent, în exercitarea atribuțiilor de serviciu). Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 38 și art. 46 din O.U.G nr. 54/2006 și cu dispozițiile art. 9, alin. (1) din O.U.G nr.34/2013.

Ce am scris în luna mai 2016

Au confundat primăria cu propria moșie: pășuni date fiului și soției

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.