Șoferi lăsați fără permis și amenzi pentru zeci de pietoni

de | 20/09/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au început săptămâna în forță. Aceștia au monitorizat traficul din județ și au dat amenzi atât pietonilor, cât și șoferilor.

În cadrul acțiunii din perioada 18 – 19 septembrie au fost aplicate 63 de sancțiuni pentru indisciplina pietonilor ( de regulă, traversare neregulamentară) și au fost reținute 19 permise de conducere, zece pentru neacordare prioritate pietoni și nouă pentru neacordare prioritate vehicule.

Cifrele arată că asemenea acțiuni sunt mai mult decât necesare. În primele șase luni ale anului 2017, din totalul de 128 de accidente grave, indisciplina pietonilor a generat 14 accidente soldate cu două persoane decedate și 12 rănite grav, iar pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor s-au înregistrat 15 accidente soldate cu două persoane decedate și 15 rănite grav. Polițiștii continuă acțiunile pentru combaterea abaterilor în rândul bicicliștilor, cea de-a două cauză în producerea accidentelor la nivelul județului Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.