Transporturile din Europa, discutate la Tallinn

23

Rețelele de transport ale Europei au fost în atenția preşedinţilor comisiilor economice privind conexiunile europene de transport, aceștia întâlnindu-se la Tallinn, la Parlamentul Estoniei – Riigikogu, în perioada 21 – 22 septembrie.

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și senatorul Dan Manoliu, membru în Comisia pentru transporturi şi energie din cadrul Senatului României.

Au fost multe discuții interesante care au adus în atenție lucrurile bune pe care le observăm în jurul nostru în acest domeniu, dar și provocările. S-a discutat despre investiții care să aducă plus valoare pentru interconectarea regiunilor din Europa, despre poziția României, care este între vestul Europei și Asia, cu acces la Marea Neagră, dar și despre faptul că Rusia are o rută arctică, iar China a refăcut drumul mătăsii.” Dan Manoliu, senator de Neamț

Temele de dezbatere de pe agenda Reuniunii intitulată „Reţele de transport ale Europei” au fost: Politica de transport a UE  pentru conectarea Europei, Strategia UE în domeniul aviaţiei, Transportul sustenabil şi inovaţia, Politica europeană de transport şi finanțarea ei,  Conectivitate aeriană.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult