Pentru cei care vor să trăiască visul amercian: începe Loteria Vizelor

de | 02/10/2017 | Național, Social, Util

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, 3 octombrie, la ora 19.00 (ora României).  Va rămâne disponibilă numai până marți, 7 noiembrie, la ora 19.00. Pentru a participa în programul din acest an, trebuie să accesaţi pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare.  Acolo se găsește formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare numai pe pagina de internet E-DV. Formularul online este simplu şi nu se percepe nicio taxă pentru a participa.

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019.  Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu. O cerință nouă din acest an este aceea de a trimite o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care nu purtaţi ochelari.

Începând cu data de 1 mai 2018, participanţii la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.  Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili.  Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (e-mail) pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa.  Informaţia este disponibilă numai pe Entrant Status Check.

Câștigătorii vor fi 50,000 de participanți. Aceștia vor fi selecționați aleatoriu iar, începând cu 1 mai 2018, participanții vor putea folosi numerele unice de confirmare, pentru a verifica dacă au câștigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov.  Însă, nu toți cei selecționați vor solicita o viză sau se vor califica pentru obţinerea ei, așadar numărul de selecţionaţi va fi mai mare. De aceea trebuie păstrat numărul de confirmare până în ultima zi a programului DV-2019, adică 30 septembrie 2019.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.