Fotbal: CSM Roman – Aerostar Bacău, egal după un meci dominat de … greșelile de arbitraj

de | 08/10/2017 | Local, Sport

Meciul dintre CSM Roman se anunța unul dificil pentru echipa locală, Aerostar Bacău fiind una dintre aspirantele la Liga a II-a. Și potențialul de spectacol era unul mare, numai că prestația echipei de arbitri a măturat pe jos cu spectacolul, fairplay-ul și moralul jucătorilor.

Meciul a început într-o notă echilibrată cu o echipă oaspete ușor mai agresivă decât gazdele. Încă de la început jucătorii ambelor echipe au avut numeroase abiecții la deciziile arbitrului principal, gălățeanul Răzvan Beldiman. Băcăuanii erau prezenți mai mult în jumătatea adversă dar CSM Roman își juca cărțile pe contraatac. În minutul Florean are prima ocazie clară la poarta băcăuană dar mingea trece puțin peste poartă. Șase minute mai târziu e rândul lui Netbai să încerce poarta dar portarul e pe fază. Și vine minutul 42, când arbitrul central dictează o lovitură liberă pentru Aerostar, la o fază în controversată, și toată faza se încheie cu un gol marcat de băcăuani prin Andrei Pavel. Spiritele se încing și cartonașele galbene curg spre echipa gazdă. În minutul 44, jucătorii CSM Roman contestă o decizie luată de arbitru, care, în busculată creată este împins de la spate. Bănuit de faptă, Relu Grigore vede cartonașul galben și, pentru că mai avea unul luat cu 10 minute înainte, este eliminat de pe teren. CSM Roman rămâne în 10 oameni.

Eliminarea lui Grigore sau discursul de la vestiar al antrenorului Gabriel Țapu, pare să-i fi trezit la realitate pe jucătorii CSM și intră în repriza a doua mai hotărâți și par mai dedicați pe teren. În minutul 55 Florean șutează și forțează portarul să respingă în corner. Bate Popa iar veteranul Daniel Marin lovește cu capul din șapte metri și înscrie surprinzător. Golul le dă aripi romașcanilor numai că principala preocupare a centralului pare a fi să le frângă. Jocul se fragmentează, ambele echipe sunt din ce în ce mai nervoase în urma deciziilor luate de arbitrul central. La finalul ultimei reprize, căpitanul CSM Mădălin Popa este accidentat, părăsește suprafața de joc și revine cu acordul unuia din arbitri de tușă numai că arbitrul central îi arată cartonașul roșu și-i lasă pe romașcani în nouă oameni. Aflați în inferioritate recurg la tactica trasului de timp, care dă roade în măsura în care reușesc să supraviețuiască celor cinci minute de prelungiri cu prețul a încă trei cartonașe galbene. În total, CSM Roman a primit 10 cartonașe galbene și două roșii iar Aerostar Bacău a primit doar un cartonaș galben.

CSM Roman se află pe locul șapte în clasament, cu două victorii, două egaluri și două înfrângeri. Următorul meci va fi disputat în deplasare împotriva Înfrățirea Harman.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.