Prețurile la carburanți vor fi monitorizate

9

Prețurile la carburanți vor fi monitorizate, iar șoferii vor avea de unde alege cea mai bună ofertă. Crearea sistemului de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi a fost decisă în ședințade Guvern de miercuri, 18 octombrie.

Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi, instrument similar monitorului prețurilor în domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pieței pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege carburanții auto cu cel mai bun raport preț-calitate. Creșterea transparenței pentru consumatori ar putea accentua gradul de concurență pe piața comercializării cu amănuntul de carburanți auto.

În vederea extinderii monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează adaptarea corespunzătoare a legii concurenței. Astfel, se va crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenței poate solicita date și informații companiilor active pe piață, ceea ce va permite autorității de concurență și monitorizarea activă a prețurilor practicate de companiile petroliere.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.