Prețurile la carburanți vor fi monitorizate

de | 18/10/2017 | Economic, Național, Util

Prețurile la carburanți vor fi monitorizate, iar șoferii vor avea de unde alege cea mai bună ofertă. Crearea sistemului de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi a fost decisă în ședințade Guvern de miercuri, 18 octombrie.

Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi, instrument similar monitorului prețurilor în domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pieței pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege carburanții auto cu cel mai bun raport preț-calitate. Creșterea transparenței pentru consumatori ar putea accentua gradul de concurență pe piața comercializării cu amănuntul de carburanți auto.

În vederea extinderii monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează adaptarea corespunzătoare a legii concurenței. Astfel, se va crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenței poate solicita date și informații companiilor active pe piață, ceea ce va permite autorității de concurență și monitorizarea activă a prețurilor practicate de companiile petroliere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.