Senatorul Manoliu, vizită în Republica Moldova

22

Senatorul Dan Manoliu a fost prezent, săptămâna aceasta, la inaugurarea unei grădinițe din Republica Moldova.Parlamentarul romașcan a făcut parte din delegația care a mers în țara vecină pentru a vedea cum se implementează la românii de peste Prut „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova.

Prin acest program, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro. În proiect sunt incluse 933 de grădiniţe din Republica Moldova. Grantul oferit de Guvernul României este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

 „Joi, 2 noiembrie, am avut plăcerea să particip şi la evenimentul  de inaugurare a grădiniței-creşă din satul Zamcioji, raionul Străşeni, instituție preșcolară renovată prin acest program de asistență financiară pe care Guvernul nostru o acordă Republicii Moldova. Am fost mișcat să văd bucuria de pe chipul copiilor din acest sat, care datorită eforturilor statului român, au acum posibilitatea de a învăța și a primi educație într-o institutie modernă, demnă de orice stat european.

Dan Manoliu, senator PSD

Fondurile investite pentru renovarea grădiniței se ridică la aproximativ 600.000 EURO și au fost folosite pentru renovarea completă a acoperişului, a faţadei, refacerea sistemului de scurgere a apei, a pavajului şi terenului de joacă pentru copii. La eveniment au participat mai mulți demnitari ai celor două state.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.