Liberalii calculează decontul reformei fiscale

de | 12/11/2017 | Județean, Politică

Liberalii au încept să socotească efectele reformei fiscale pe care o dorește implementată Guvernul PSD – ALDE.

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc susține că toate primăriile din județul Neamț vor avea bugetele afectate din cauza scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10%, începând cu 1 ianuarie 2018.

Așa cum au avertizat deja mai mulți primari liberali din țară, această măsură va duce la scăderea sumelor care ar urma să revină administrațiilor locale, fonduri care în general sunt alocate investițiilor. De exemplu, primăria municipiului Roman riscă să rămână fără aproximativ 8.5 milioane lei. Deși cele mai afectate vor fi administrațiile locale din orașele mari, vor fi pierderi și la primăriile de comună. De exemplu, primăria comunei Țibucani ar urma să piardă aproximativ 300.000 de lei, în timp ce primăria Gherăești va rămâne fără aproximativ 500.000 lei.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Parlamentarul nemțean a adăugat că primarii sunt revoltați din cauza situației.

Am discutat cu toți primarii liberali din județul Neamț, care mi-au transmis că sunt îngrijorați pentru soarta comunelor lor. Totodată, sunt revoltați că cei de la putere încearcă să îi facă dependenți de banii de la stat. Scăderea impozitului pe venit afectează veniturile la bugetele locale, iar acești bani prin care se pot moderniza comunitățile locale vor fi mutate la București, unde cel mai probabil cei de la putere îi vor folosi pentru a-și acoperi promisiunile mincinoase, pe care le-au făcut în campanie. Guvernul PSD – ALDE jefuiește comunitățile locale, care sunt tăiate prin această măsuri în medie cu 20%. Impactul la nivel național este de aproximativ 2 miliarde de euro.

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.