Țigări de contrabandă de aproape 80.000 de lei descoperite la Roman

de | 20/11/2017 | Actualitate, Local

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Roman au depistat în trafic, duminică dimineață, un autoturism în care au fost găsite 128.800 ţigarete fără banderole de marcare fiscală, în valoare de circa 77.280 lei.

Autoturismula a fost oprit pe strada Ștefan cel Mare, mașina fiind condusă de un bărbat de 35 de ani, din Prahova. Polițiștii au controlat autoturismul, ocazie cu care în habitaclul mașinii, pe bancheta din spate şi în portbagaj au fost identificate mai multe pachete de ţigări, care nu aveau aplicate banderole de marcare fiscală.

Cazul a fost preluat de ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, care au confiscat marfa (6.440 de pachete de țigări), susceptibilă a proveni din contrabandă și au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete.

Totodată polițiștii au luat măsura confiscării speciale a autoturismului depistat în trafic și folosit la săvârșirea faptei, iar șoferula fost reținut pentru 24 de ore.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.