Agenți de pază, amendați pentru că dormeau sau erau băuți

de | 22/11/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost angrenați, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie au fost controlate 179 de obiective, 94 în mediul urban și 85 în mediul rural. Polițiștii au constatat că 116 de unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 63 prin pază proprie. Totodată, polițiștii au verificat 199 de agenți de pază, doi dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător.

Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, de aproximativ 6.300 lei.

Spre exemplu, în urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Roman, un agent de securitate a fost găsit dormind în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, fapt pentru care a fost amendat cu 200 lei. Un alt agent de pază a fost găsit sub influența băuturilor alcoolice, astfel că și acesta s-a ales cu amendă de 200 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.