Romașcanii o plâng pe Minodora Ursachi. Cartea de condoleanțe se află la Muzeul de Artă

de | 23/11/2017 | Actualitate, Cultură, Local

Remarcabilă personalitate culturală, Minodora Ursachi a plecat către îngeri departe de țară, în Statele Unite ale Americii. Nu puțini sunt cei care regretă dispariția „doamnei de fier”, dar unii au reușit să exprime aceste sentimente în cel mai potrivit mod.

Unul dintre cele mai emoționante mesaje de rămas-bun este al lui Andrei Opriș:

Un urcuș printre semeni și pentru semeni, mereu sub semnul Frumosului, așa aș putea spune eu, acum, cînd Dna. Minodora Ursachi, ne zîmbește – cu siguranță, fericită, pentru tot ceea ce a lăsat în urmă – de după steluța domniei sale, de-acolo, de Sus, din “lumea fără de dor” unde tind să cred că a fost așteptată la vămi de toți artiștii pe care i-a iubit și pe care ni i-a împărtășit de atîtea ori cum rar mi s-a-ntîmplat să am bucuria vreodată să văd…”

Mesajul integral poate fi citit aici. Cine a fost Minodora Ursachi și care a fost parcursul profesional al dumneaei, aflați de aici. Cei care doresc să semneze în cartea de condoleanțe, aceasta se află la Muzeul de Artă.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.