Sute de nemțeni vor să fie polițiști

de | 28/11/2017 | Județean, Social

Nemțenii se arată interesați să intre în rândul polițiștilor. Până în acest moment la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț s-au înscris 258 persoane în vederea susținerii examenelor pentru admiterea la unitățile de învățământ MAI, dintre care 230 la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina și 28 la Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan Cluj-Napoca. În total, la aceste școli sunt scoase la concurs 1.600 de locuri – 1.300 de locuri la Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Pentru posibilitatea înregistrării înscrierilor și în zilele libere de 30 noiembrie și 1 decembrie, conducerea IPJ Neamț a dispus continuarea activităților la nivelul Serviciului de Resurse Umane în cele două zile, în intervalul orar 08.00-16.00.

Un element de noutate este faptul că, pentru probele fizice, a fost eliminată condiția privind înălțimea candidaților. De asemenea, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Este declarat „promovat“ candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2 minute și 25 de secunde. Candidaţii sunt apreciați cu calificativul „promovat“ sau „nepromovat“.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.