Elevii nemțeni au donat peste 14 tone de fructe și legume

de | 04/12/2017 | Educație, Județean

Elevii nemțeni au donat peste 14.000 de kilograme de fructe și legume. S-a întâmplat în cadrul „Săptămânii legumelor şi a fructelor donate”, activitate la care au participat 8.169 de elevi și 726 de profesori din 63 de unități școlare. În cadrul campaniei au fost colectate și donate 8.727 de kilograme de legume și 6.008 de kilograme de fructe. De asemenea, voluntarii au donat și alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceață, conserve, dulciuri, iaurt.

Acțiunea a avut loc la nivel național, în perioada 20 – 24 noiembrie, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

Voluntarii și profesorii coordonatori au identificat beneficiarii, au prezentat modalitatea desfășurării campaniei sociale, au colectat donațiile de la nivelul unităților școlare implicate în SNAC și le-au repartizat.

Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și familiile din medii dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială: Centrul Maternal Turturești, Complexul de Servicii „Elena DoamnaPiatra Neamț, Complexul de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamț, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Al. Roșca Piatra Neamț, CSEI Tg. Neamț, CSEI Roman, Centrul de plasament „Casa Ozana”, Tg. Neamţ, Unitatea Medico-Socială Ceahlău, Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz, Centrul de plasament „Ioachim si Ana” Dumbrava Roșie, Fundația „Iustin Pîrvu”, Asociația „Iubire și speranță”, Fundația „Episcop Melchisedec”, Fundația Filantropică „Omenia”, Complexul de Servicii „Romanița” Roman, Căminul pentru persoane vârstnice Roznov și altele.

Ediția 2017 a campaniei sociale Săptămâna legumelor şi a fructelor donate a fost caracterizată de solidaritate, generozitate și creativitate din partea voluntarilor. Unii voluntari au imprimat un caracter atractiv si creativ activităților – de exemplu – au desfășurat activități educative împreună cu beneficiarii campaniei, au produs dulciuri din fructe și le-au donat copiilor, au realizat afișe de promovare a campaniei. Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari, familiilor acestora, profesorilor voluntari și coordonatorilor pentru implicare, dăruire și efort.”

Ionela-Meda Știrbu, coordonator județean SNAC

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.