Pădurar cercetat pentru că a tras cu arma

de | 05/12/2017 | Actualitate, Rural

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un pădurar de 37 ani, din Vaslui a executat un foc de armă folosind armamentul din dotare, în pădurea gestionată de acesta și situată pe raza comunei Oniceni, din județul Neamţ, fără respectarea prevederilor legale.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști, s-a stabilit că acesta a tras în data de 2 decembrie un foc de armă în plan vertical pentru avertizarea unor persoane aflate în pădure. Totodată, polițiștii au extins cercetările constatând că, în cursul anului 2017, pădurarul a mai folosit în alte nouă situații arma de serviciu, de fiecare dată fără respectarea prevederilor legale. Arma de serviciu a pădurarului a fost indisponibilizată de organele de cercetare penală pentru efectuarea cercetărilor.

Polițiștii continuă cercetările privind săvârșirea infracțiunii de de uz de armă letală fără drept, sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. În conformitate cu legislația în vigoare, titularii dreptului de a purta şi folosi armele de apărare şi pază pot face uz de armă numai în poligoanele autorizate (pentru antrenament) sau în caz de legitimă apărare ori stare de necesitate. Infracțiunea de uz de armă letală fără drept se pedepsește cu închisoare de la unu la trei ani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.