Masa caldă de la Guvern la LPS Roman

de | 10/12/2017 | Educație, Național

În trei ani, peste 700.000 de copii ar putea benefica de o masă caldă gratuită la școală. Asta a afirmat Liviu Pop, ministrul Educației, vineri, 8 decembrie, la Piatra-Neamț.

În ședința de Guvern din această săptămână a fost aprobată prelungirea proiectului-pilot pentru masa caldă în școli. În lista celor 50 de unități de învățământ se află și Liceul cu Program Sportiv Roman.

De două luni lucrăm la acest proiect. Și anul trecut au fost 50 de școli, dar am constatat că în 20 și ceva de școli nu s-a întâmplat nimic, din diverse motive. Acestea au fost înlocuite, am modificat și câteva prevederi din regulament pentru a se accesa toți banii. În 30 de zile vom veni cu normele și vrem să accesăm și bani europeni pentru așa ceva, ținta fiind ca peste 700.000 de copii să beneficieze de o masă caldă la școală, în trei ani. Liviu Pop, ministrul Educației

Membrul Guvernului României a venit în județul Neamț într-o vizită de lucru, participând la întâlnirea inspectorilor școlari generali din Regiunea Nord-Est. Directorii de școli au profitat de vizita în județ a lui Liviu Pop și l-au abordat pe șeful Educației cu diferite chestiuni. O noutate pe care a transmis-o în teritoriu ministrul Pop a fost aceea că banii pentru plata salariilor profesorilor nu vor mai merge prin primării, ci doar prin rețeaua școlară: minister – inspectorat școlar – unitate de învățământ.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.