Crăciun la Neamț: vineri urcă pe scenă Alexandra Ungureanu&Crush

de | 21/12/2017 | Actualitate, Județean

Petrecerea continuă la Târgul de Crăciun la Neamț. Vineri, 22 decembrie, începând cu ora 18.00, seara va fi deschisă de tineri artişti veniţi de la Roman, reprezentanţii Clubului „Do Mi Dance”.

Ei vor fi urmaţi de elevii clasei de canto, muzică uşoară, ai Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ, coordonaţi de Paula Nicorescu Ghivirigă. Partea de mijloc a programului muzical va cuprinde recitalurile oferite deSmaranda Pintilescu, Ricardo Caria şi formaţia „Jazzappella”, pentru ca la final, pe scena de la Curtea Domnească să urce Alexandra Ungureanu&Crush.

DO MI Dance Club – s-a înființat la începutul lunii septembrie 2009, cu dorința de a ajuta pe cei din jur să descopere plăcerea de a dansa, să descopere și să aprofundeze magia culorilor și sunetelor.

CLASA DE CANTO, MUZICĂ UŞOARĂ – de mai bine de patruzeci de ani la Şcoala Populară de Artă funcţionează şi o clasă destinată celor pasionaţi de muzica uşoară. Iniţial, disciplina Muzică era studiată doar în cadrul cursurilor de canto. La această catedră au predat profesori precum Ionel Apetrei şi Vasile Vasile. Mai apoi, odată cu apariţia claselor de instrumente, teorie şi solfegii, cursul de muzică a primit o şi mai mare personalitate, astfel apărând clasa de canto. Magistre, ani la rând, au fost Smaranda Ciuhandru şi Nela Frîncu, printre elevii ajunşi pe scenele muzicale ale ţării şi ale lumii numărându-se, printre mulţi, mulţi alţii, interpreţii Angela Ciochină şi Mihai Trăistariu. Odată cu trecerea în noul mileniu, cursul de canto capătă triplă specializare – cantoclasic-religios, canto muzică uşoară şi canto muzică populară. Clasa de muzică uşoară a dus mai departe tradiţia calităţii moştenită din trecut, cadre didactice precum Maria Ţifrea, Roxana Apreutesei sau Paula Nicorescu-Ghivirigă făcându-şi pe deplin datoria profesională. În prezent, clasa de canto-muzică uşoară este coordonată de Paula Nicorescu -Ghivirigă.

JAZZAPPELLA – propunand publicului un sound unic, aceasta trupa extrem de originala si-a creat propriile mijloace de expresie muzicala in jazz, pop, muzica de film, jazz classic, precum si in compozitii originale. Membrii trupei au reusit astfel sa impresioneze cu sound-ul lor nu doar pasionatii de muzica, ci si un public mult mai exigent. Jazzappella îi are în componenţă pe Ana Popescu – soprano, Marina Arsene – mezzosoprano, Marta Popovici – alto, Zoltán András – tenor, Teo Manciulea – tenor, Ştefan Voicu – tenor. Trupa a ajuns sa atraga atentia publicului național și internațional și să fie invitată să participle la diverse festivaluri de muzică, printre care: Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul Internaționale Jazz de la Alba Iulia, Ziua Mondiala a Iei Romanesti, Festivalul International de Film Transilvania, Festivalul International de Muzica A Cappella de la Girona – Catalunia,

RICORDO CARIA – s-a născut în Portugalia, însă de câţiva ani s-a mutat în Arad. În urmă cu ceva timp a început un turneu al concertelor cartiabile. S-a apucat de acest lucru după ce a împresionat juriul la ”Vocea României”. Înainte de a participa la „Vocea României, Ricardo a urmat cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă din Arad.

Alexandra Ungureanu& Crush – este unul dintre cele mai de succes proiecte dance din Romania. Primul lor single, lansat în anul 2005, a cucerit audiența cu soundul inovator disco-club și versurile sale romantice, atingând #1 în toată țara. În anul 2011, cei trei au lansat „I need you More”, un hit de vară ce a facut milioane de români să ia cu asalt cluburile. 2012 aduce momentul mult așteptat, în care Crush și Alexandra Ungureanu lansează cea mai nouă piesă împreună cu videoclipul „Where is the Love” urmat de „Nu am Aripi” și „Iubire de-o Vară”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.