Fostul deputat Ursărescu riscă să ajungă după gratii: trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

462

Fostul parlamentar romașcan Dorinel Ursărescu riscă să ajungă după gratii. Acesta are o condamnare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA, în care a fost acuzat că a primit bani pentru a-și folosi influența politică. În a treia zi de Crăciun, acesta a fost trimis din nou în judecată de DNA, de data aceasta pentru cumpărare de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihai Banu (aflat în arest din cauza unei alte condamnări, pentru fapte de corupție) – la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată; Dorinel Ursărescu – administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență; Ion Rotaru – administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Procurorii DNA susțin că, în perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, Mihai Banu, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte (PDL), prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion).

Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive.” – comunicat DNA

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult