Cum au reacționat politicienii nemțeni la reținerea lui Ionel Arsene de procurorii DNA

de | 19/01/2018 | Județean, Politică

Politicienii nemțeni nu au rămas indiferenți la evenimentul zilei de ieri: reținerea lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și președintele PSD Neamț, de procurorii DNA Bacău.

Primii (și singurii, până acum) care au emis un comunicat de presă au fost cei de la PNL. Liberalii nemțeni susțin că Ionel Arsene ar trebui să demisioneze.

Ionel Arsene ar trebui să își dea demisia de onoare din funcția de președinte a Consilului Județean. Prezumția de nevinovăție rămâne valabilă, însă conducerea Consiliul Județean Neamț trebuie asigurată în permanență în interesul cetățenilor. PNL Neamț cere demisia acestuia, iar grupul consilierilor județeni liberali este pregătit să participe la consultări cu colegii din celelalte formațiuni politice, din Consiliul Județean Neamț, pentru a asigura continuitatea proiectelor CJ Neamț. Avem încredere în imparțialitatea celor din Justiție care se ocupă de acest dosar și că vor da soluții corecte, în acord cu legea, în cauza de față.” – comunicat de presă PNL Neamț
Ceilalți politicieni au reacționat doar pe Facebook. Cum era de așteptat, membrii PSD îl susțin pe Ionel Arsene.
Îmi declar public susținerea pentru colegul și prietenul meu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Aceeași susținere vine și din partea membrilor Organizației PSD Roman. Am încredere în justiție si sunt convins ca adevărul va învinge, iar lucrurile benefice pe care le-a facut pentru nemțeni vor fi singurele care fac diferența dintre el și alții. Îl cunosc pe Ionel Arsene de mulți ani și știu cât a muncit și cât de mult îsi dorește să dezvolte județul nostru, și va reuși. Este un prieten bun, un om onest și corect. Îl susțin necondiționat!” – senator Dan Manoliu, postare pe Facebook
USR vorbește pe două voci. În timp de deputatul Iulian Bulai îl îndeamnă pe Ionel Arsene să demisioneze de la conducerea județului, președintele filialei județene, Radu Samson, doar amintește de legătura președintelui CJ Neamț cu Liviu Dragnea.
Domnul Arsene este președintele Consiliului Județean Neamț, președintele PSD Neamț și cum spunea cineva zilele trecute, sigur viitor ministru în guvernul Vioricăi Dăncilă. Sau poate nu. Când acesta candida pentru Camera Deputaților, în 2012, Liviu Dragnea însuși a înregistrat un scurt filmuleț de susținere a viitorului deputat Ionel Arsene, „un tânăr care a reușit prin forțe proprii” și care dorește să ajungă în Parlament nu pentru partid, cu atât mai puțin pentru funcție ci numai pentru cetățeni. Șase ani mai târziu cei doi se susțin reciproc în continuare. Pe 13 noiembrie 2017 Ionel Arsene a fost prezent pe scările DNA București pentru a-l sustine pe Dragnea. Oare Liviu Dragnea o fi venit și el la DNA la Bacău azi?” – Radu Samson, președinte USR Neamț, postare Facebook
Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Asaftei (lider ALDE), este de părere că „nu turnătorii pot decide soarta unui om”.
Sunt alături de Ionel Arsene, sunt alături de familia sa. Este tată, îmi dau seama cât de mult suferă un copil și părinții unui om politic atunci când îl văd strâns în menghina unei realități pe care nu o pot intelege și nu și-ar fi dorit -o niciodată. Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ceea ce am spus şi în trecut: până la o decizie a instanţei, orice persoană care este chemată în faţa instituţiilor de anchetă ale statului este nevinovată. Respect independenţa actului de justiţie şi mi se pare firesc ca acesta să îşi urmeze cursul normal. Susţin însă derularea lui în limitele drepturilor individuale. Cred în nevinovăţia colegului meu de coaliție şi sper că o va demonstra în faţa justiţiei, dar mă întreb cum vor putea fi compensate în caz de nevinovăţie prejudiciile provocate?!! Rămân ireparabile sau cei care au pus în mișcare acțiunea penală trebuie să răspundă???” – Ioan Asaftei, postare pe Facebook
Liderii PMP nu au niciun punct de vedere, cel puțin nu până la această oră.
Reamintim că procurorii DNA l-au reținut joi, 18 ianuarie, pe președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, sub acuzația de trafic de influență. Faptele pentru care este acuzat social-democratul ar fi avut loc în anul 2013, când acesta era parlamentar. Azi, Ionel Arsene va fi prezentat Tribunalului Bacău pentru a se judeca propunerea de arestare preventivă a anchetatorilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.