Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile

de | 29/01/2018 | Județean, Justiție

În urma contestației depuse de procurorii DNA, Curtea de Apel Bacău a emis, luni, 29 ianuarie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și al organizației PSD Neamț.

Președintele CJ Neamț a fost reținut pe 18 ianuarie de procurorii DNA, Tribunalul Bacău plasându-l sub control judiciar. Ionel Arsene este acuzat de procurorii DNA Bacău de trafic de influență, susținând că au dovezi cum că acesta ar fi încasat suma de 100.000 euro de la o persoană, martor în dosar, pentru a-și exercita influența în fața unor angajați din Agenția Națională de Integritate. Scopul urmărit era ca o persoană din administrația publică să fie anchetata de către ANI. Date apărute în spațiul public arată că banii ar fi fost încasați de la Gheorghe Ștefan iar persoana asupra căruia trebuia să se pronunțe ANI era defunctul președinte al CJ Neamț Culiță Tărâță. După moartea lui Culiță Tărâță, Gheorghe Ștefan și-ar fi cerut banii înapoi, o parte dintre ei fiindu-i returnați prin intermediul fiului, odată cu promisiunea unor lucrări din bani publici dar și cu promisiunea că guvernul PSD va da o ordonanță de urgență care îi va fi de ajutor lui Gheorghe Ștefan în cauzele penale în care este acuzat, celebra Ordonanță 13.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.