Monitorizare înRoman.ro: Ciprian Șerban – fără luări de cuvânt, fără interpelări, fără prea multă prezență

de | 04/02/2018 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Ioan Munteanu (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în perioada de un an de la preluarea mandatului? înRoman.ro face o analiză bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar. Începem, în ordine alfabetică, cu cei care ne reprezintă în Camera Inferioară a Parlamentului României, adică cu deputații.

Ciprian Șerban, deputat PSD, este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Estonia, Turcia și Letonia.

Activitatea deputatului Ciprian Șerban într-un an:

  • are o luare de cuvânt (când a depus jurământul);
  • nu are nicio interpelare/ întrebare;
  • nu a emis niciun comunicat de presă;
  • este semnatarul unei moțiuni;
  • a semnat 69 de propuneri legislative, din care 10 au fost promulgate legi;
  • a votat de 884 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de aproxiamtiv 40%.

Propunerile legislative pe care le-a susținut deputatul Șerban sunt aceleași cu cele susținute și de alți parlamentari nemțeni. Ceea ce înseamnă că Ciprian Șerban a participat doar cu o semnătură la o muncă făcută de alți colegi ai săi. Lipsa de implicare în activitatea parlamentară se observă, de asemenea, din prezența sub jumătate, din lipsa interpelărilor sau a luărilor de cuvânt.

Declarația de avere a lui Ciprian Șerban:

  • 2 apartamente (câte 3/8 din fiecare) în Roznov;
  • bijuterii și ceasuri de 27.000 euro;
  • 1 credit în valoare de 14.500 euro;
  • a primit despăgubiri din Marea Britanie, în urma publicării unor materiale, dar suma este confidențială.

Declarația de interese a deputatului nu apare pe site-ul Camerei Deputaților. Astfel, fie acesta nu a depus-o, fie, dintr-o omisiune, documentul nu a fost publicat.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Ciprian Șerban în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna noiembrie 2017, de 9.153 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă de aproximativ 200 lei/zi și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Are cabiente parlamentare în Piatra-Neamț, str. Republicii, nr. 17, și în Roznov, str. Tineretului, nr. 663. Pe pagina oficială a Camerei Deputaților nu apare niciun număr de telefon de contact și nicio adresă de e-mail.

Vezi, în cadrul monitorizării înRoman.ro, și activitatea deputaților:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.