La Roman vor fi construite locuințe pentru medici prin ANL

241

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) va construi, la Roman, un bloc pentru medici. Imobilul va fi ridicat anume pentru tinerii specialiști din sănătate, iar apartamentele vor fi destinate închirierii, prin programul guvernamental implementat de ANL.

Într-un răspuns remis înRoman.ro, ANL precizează că procedurile pentru realizarea acestui imobil sunt în desfășurare.

Imobilul propus a realiza totalizează 20 de locuințe. Deoarece procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și lucrări de execuție nu este finalizată, nu putem oferi informații legate de valoarea investiției sau data începerii lucrărilor.” – răspuns al ANL, remis înRoman.ro

ANL mai are în plan să construiască, în județul Neamț, încă 20 de locuințe pentru specialiștii din sănătate la Piatra-Neamț, dar și locuințe pentru tineri la Hangu (16 locuințe), Tașca (24 de locuințe) și Bodeștii de Jos (12 locuințe). În total este vorba despre 92 de noi apartamente.

În cea mai recență ședință a Consiliului Local Roman, legislativul local a aprobat decontarea parțială a navetei medicilor care fac naveta de la Iași în cuantum de 1.500 lei/lună. Sunt trei medici care vin de la Iai pentru a lucra la Centrul de Primiri Urgențe Roman, astfel că fiecăruia îi va reveni, lunar, câte 500 de lei, pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de deplasare. Cei trei au familia în Iași, astfel că o mutare la Roman nu este, deocamdată, luată în calcul.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.