La Roman vor fi construite locuințe pentru medici prin ANL

de | 02/02/2018 | Economic, Local, Sănătate, Social

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) va construi, la Roman, un bloc pentru medici. Imobilul va fi ridicat anume pentru tinerii specialiști din sănătate, iar apartamentele vor fi destinate închirierii, prin programul guvernamental implementat de ANL.

Într-un răspuns remis înRoman.ro, ANL precizează că procedurile pentru realizarea acestui imobil sunt în desfășurare.

Imobilul propus a realiza totalizează 20 de locuințe. Deoarece procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și lucrări de execuție nu este finalizată, nu putem oferi informații legate de valoarea investiției sau data începerii lucrărilor.” – răspuns al ANL, remis înRoman.ro

ANL mai are în plan să construiască, în județul Neamț, încă 20 de locuințe pentru specialiștii din sănătate la Piatra-Neamț, dar și locuințe pentru tineri la Hangu (16 locuințe), Tașca (24 de locuințe) și Bodeștii de Jos (12 locuințe). În total este vorba despre 92 de noi apartamente.

În cea mai recență ședință a Consiliului Local Roman, legislativul local a aprobat decontarea parțială a navetei medicilor care fac naveta de la Iași în cuantum de 1.500 lei/lună. Sunt trei medici care vin de la Iai pentru a lucra la Centrul de Primiri Urgențe Roman, astfel că fiecăruia îi va reveni, lunar, câte 500 de lei, pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de deplasare. Cei trei au familia în Iași, astfel că o mutare la Roman nu este, deocamdată, luată în calcul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.