Ambasada SUA sprijină activitățile voluntare dedicate „faptelor bune”

de | 08/02/2018 | Fără categorie, Mișcare Civică, Național

Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au  inițiat un program dedicat organizațiilor nonguvernamentale.

Proiectul 4/4PentruPrieteni a fost inspirat de afirmația lui Martin Luther King Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. Astfel, ziua de 4 aprilie 2018 va fi dedicată comunității și faptelor bune.

Prin proiectul 4/4PentruPrieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani pe 4 aprilie 2018.  Proiectul 4/4PentruPrieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem ALTCEVA. Facem voluntariat în comunitatea noastră și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor”, se precizează într-un comunicat al Ambsadei Statelor Unite ale Americii.

Fiecare ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație care vrea să găzduiască un eveniment  în data de 4 apriliese poate înscrie în cadrul proiectului prin completarea unui formular. În urma completării formularului, doritorii vor fi contactați de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului, unde se pot înscrie voluntarii ce doresc să ia parte la activitatea respectivă. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică și dedicate oricărui tip de grup țintă.

De asemenea, în proiect se pot înscrie și cetățenii creativi care vor să se implice, dar nu sunt parte a unei organizații. Trebuie doar să mai invite trei prieteni și să-și înscrie activitatea. Între 20 februarie – 20 martie, platforma va prezenta informații despre activitățile locale de voluntariat. Cei care se înscriu în program vor primi materiale promoționale din partea organizatorilor proiectului.

Informații complete despre program sunt disponibile pe https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/ .

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.