Județul Neamț participă la Târgul de Turism al României

de | 20/02/2018 | Actualitate, Național

Consiliul Județean Neamț va participa la cea de-a XXXIX-a ediție a Târgului de Turism al României. Evenimentul se va desfășura în perioada 22 – 25 februarie, la Romexpo, iar Consiliul Județean Neamț va aduce în fața publicului istoria și cultura specifice zonei noastre.

Cei interesați de a ne vizita județul sau de a afla informații vor avea ocazia să se familiarizeze cu câteva detalii ale Cetății Neamțului, prin intermediul unor elemente de butaforie, aspecte ale interiorului Sălii Sfatului din cetate, pătrunzând în vremuri istorice de acum circa jumătate de mileniu, dar și ale Casei Memoriale Ion Creangă, vizitatorii standului putând să retrăiască frumusețea atmosferei în care scriitorul humuleștean și-a petrecut copilăria, în urmă cu mai bine de un secol și jumătate.

Pentru această ediție a târgului a fost realizată broșura „Neamț – leagăn de cultură“, în paginile căreia se regăsesc informații despre muzeele din județ și câteva dintre evenimentele culturale pe care le va organiza Complexul Muzeal Județean Neamț pe parcursul acestui an.

Îmi doresc ca și de această dată standul Consiliului Județean Neamț să fie căutat de către publicul care va ajunge la Târgul de Turism al României. Cu siguranță elementele de atractivitate care se vor regăsi în stand – o machetă a unei părți din Cetatea Neamț, un colț al casei în care a copilărit Creangă, replici ale unor vase ce provin din cultura cucuteniană – vor determina mulți turiști să ajungă în zona noastră, iar agențiile de turism ne vor acorda importanța cuvenită! Județul Neamț va duce la București istoria și cultura cu care ieșim în evidență față de alte zone ale țării! Tot pentru atractivitate și pentru a promova ospitalitatea și bunul-gust care ne caracterizează, vizitatorilor le vor fi pregătite și alte surprize.

Ion Asaftei, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.