Cod potocaliu de ger în următoarele zile

de | 24/02/2018 | Local, Util

  • Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03:00 – 01 martie, ora 10:00;
  • Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
  • Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

În zona Roman temperatura va scădea progresiv, cel mai frig urmând a fi în noaptea de miercuri, 28 februarie, spre joi, 1 martie, când temperatura ar putea ajunge până la -17 grade. Puteți studia prognoza meteo detaliată pe pagina specială inroman.ro.

Notă: din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.
În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.