Muzeul de Științe Naturale Roman: expoziție inedită despre viața lui Grigore Antipa

de | 06/03/2018 | Cultură, Local

Complexul Muzeal Județean Neamț – Muzeul de Științe Naturale Roman, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează în perioada 8 martie – 15 iunie, expoziţia temporară “Grigore Antipa 150”.

Expoziţia prezintă piese cu valoare ştiinţifică, istorică şi documentară, colectate şi studiate personal de către savantul Grigore Antipa, piese care fac parte din patrimoniul muzeului bucureştean. Prin intermediul fotografiilor, documentelor şi pieselor expuse, care au supraviețuit încercărilor istoriei, vizitatorii vor fi călăuziți prin viața savantului și vor putea descoperi actualitatea operei lui Grigore Antipa, elemente inedite din viaţa sa, precum şi preocupările sale ştiinţifice, extrem de diverse. Vernisajul expoziției temporare „Grigore Antipa 150” va avea loc la sediul Muzeului de Științe Naturale Roman din Parcul Municipal, în data de 8 martie, începând cu ora 10.00.

Grigore Antipa (1867 – 1944) a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar şi diplomat apreciat al epocii sale. Este considerat inventatorul muzeologiei moderne și al dioramelor biologice, care au reprezentat o noua etapă în evoluția și organizarea muzeelor de istorie naturală. Cea mai îndrăgită realizare a sa este Muzeul Naţional de Istorie Naturală din București, una dintre cele mai vizitate instituții de cultură din România.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.