Tânăr acuzat de furt, arestat preventiv. Prejudiciul, recuperat în mare parte

de | 21/03/2018 | Actualitate, Rural

Un adolescent de 17 ani din Doljești a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Miercuri, tânărul a fos dus în fața magistraților, iar aceștia au fost de acord cu propunerea de arestare preventivă.

Conform anchetatorilor,  la data de 12 martie, poliţiştii au fost sesizați de o femeie de 26 de ani, din Tămășeni, despre faptul că în perioada 22 februarie – 10 martie, autori necunoscuţi au pătruns în locuința mamei sale, plecată în Italia, de unde au sustras mai multe bunuri.

Din cercetările efectuate şi probele administrate a rezultat faptul că în noaptea de de 23 spre 24 februarie, tânărul de 17 ani a pătruns în locuința persoanei vătămate din Tămăşeni, de unde a sustras trei drujbe, trei flexuri, o bormașină, un fierăstrău pendular, un circular electric şi alte unelte folosite în gospodărie. În aceeași noapte a mai pătruns şi în locuința unei alte persoane cu intenția de a sustrage bunuri, însă deoarece nu a găsit bunuri ușor vandabile, nu a sustras nimic.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

După ce ar fi luat bunurile din casa nelocuită, tânărul s-ar fi întâlnit cu un bărbat de 40 de ani, din Buruieneşti, căruia i-a înmânat obiectele sustrase. Din cercetări a reieşit că bărbatul din Buruienești a știut că bunurile provin din săvârșirea unei infracțiuni, însă le-a luat şi le-a dus la domiciliu său. În zilele următoare, acesta le-a  comercializat în diferite târguri comunale. Acum, bărbatul de 40 de ani este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Poliţiştii au reuşit, până în prezent, să recupereze în proporție de peste 80% din valoarea prejudiciului creat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.