presshub.ro: Instanța a anulat autorizația de demolare pentru trei clădiri construite în urmă cu circa 100 de ani, pe strada Christian Tell – PressHub

de | 20/04/2018 | Orașul uitat

Curtea de Apel București a anulat autorizația de demolare pentru trei clădiri construite în urmă cu circa 100 de ani, pe strada Christian Tell 16-18, în zona protejată Piața Amzei, iar sentința a rămas definitivă printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dată în această săptămâna. Demolarea clădirilor a avut loc în 2013, în weekend, stârnind un scandal la vremea respectivă, deoarece din cea mai valoroasă clădire a rămas doar coaja și rândul de camere din spatele acesteia. Pe teren, Primăria Capitalei a emis între timp o autorizație de construire pentru un bloc de 5 etaje, însă avizul emis de Ministerul Culturii pentru autorizația de demolare a fost folosit și pentru autorizația de construire, iar aceasta a fost anulat prin decizia instanței. Procesul a fost intentat de Asociația Salvați Bucureștiul care a luptat încă din 2012 împotriva demolării clădirilor de pe strada Christian Tell….

Citește tot articolul!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.
orasul uitat 1

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.