PMP strânge semnături pentru alegeri în două tururi

de | 24/04/2018 | Național, Politică

Partidul Mişcarea Populară a demarat campania “Alegem primarul în două tururi”, prin care îşi propune strângerea a peste un milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin, a anunţat formațiunea politică, prin intermediul unui comunicat de presă.

Alegerea primarilor într-un singur tur este o eroare politică. În primul rând, un partid mare cum este PSD îşi garantează consolidarea şi postamentul pe baza căruia obţine scoruri foarte mari la următoarele alegeri. Spre exemplu, la Bucureşti primarul a fost ales cu 13,3% din totalul listei de alegători. Unde sunt vremurile care spuneau că primarul din Bucureşti se alege cu peste un milion de voturi? Considerăm că în momentul de faţă, din cauza acestui mod de a alege primarii, aceştia nu mai sunt reprezentativi din punct de vedere electoral. De asemenea, acest sistem nu stimulează prezenţa oamenilor la urne. Singura şansă de a schimba hegemonia P

Traian Băsescu, președintele PMP

Campania de strângere de semnături a PMP se va desfăşura până în luna iunie pe străzile tuturor localităţilor din România.

PMP  a depus în 2015 un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin, însă proiectul a fost respins în Parlament de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.  Anul acesta, Partidul Mişcarea Populară a depus un nou proiect legislativ în acest sens.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.