Eveniment marca înRoman.ro și RomanArt Gallery: lansare de carte „Purgatoriul nebunilor”

de | 02/05/2018 | Cultură, Local

înRoman.ro și Roman Art Gallery vă invită vineri, 11 mai 2018, începând cu ora 17.00, la sediul Roman ArtGallery (bulevardul Roman Mușat, bl.20, parter) la evenimentul lansării de carte a a jurnalistei și scriitoarei Carmen Dumitrescu.

Purgatoriul nebunilor” este o excepțională satiră a vieții politice autohtone și cea mai recentă operă a lui Carmen Dumitrescu, autoarea semnând și cărțile „Secretul”, „Justițiarul” și „Avatar”.

Carmen Dumitrescu

Carmen Dumitrescu s-a născut la Bicaz, a făcut liceul la Piatra-Neamț și a plecat din Neamț odată cu începerea studiilor universitare. La scurt timp după ce a absolvit SNSPA s-a angajat ca jurnalist la o publicație locală din județul Teleorman. După câțiva ani a fondat Liber în Teleorman, un săptămânal care prezintă oamenilor din acel județ o realitate neconsmetizată, despre care puțini au avut curajul să vorbească.

Activitatea în slujba comunității a inspirat-o pe Carmen Dumitrescu să scrie și altceva în afară de anchete și reportaje. Iar talentul ei a fost recunoscut și apreciat de la prima carte, Secretul, lasată în 2014.

”Textele lui Carmen Dumitrescu impun respect. Par mereu pregatite de luptă. Au unghii ascuțite. Au colți și oase puternice. Au nervi și coloană vertebrală. Dincolo de regia scenică și intensitatea dialogală a unor momente, din scrisul lui Carmen Dumitrescu răzbate în permanență tensiunea unor confruntări mocnite și promisiunea unor răsturnări spectaculoase de situație. Răzbate forța și tenacitatea unui om cu care nu e bine să te pui. Un om altcumva bântuit de îndoieli și nedreptăți provinciale, dar dispus oricând să sacrifice totul pentru unica ei plăcere. Plăcerea de a scrie și de a zăbovi prelung în fața imperialei coli de scris, în așteptarea acelui foșnet stârnit de un gând sau de o neliniște trecătoare”, scria despre cărțile lui Carmen Dumitrescu regretatul profesor și jurnalist Sorin Preda, nepotul scriitorului Marin Preda.

Mulțumim partenerilor noștri: RomanArt Gallery, Impact Invest, Color Print, Platinum Optic, Anturaj.

Afis

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.