Aleșii romașcanilor, obligați să spună ce averi și interese au

de | 17/05/2018 | Administrație, Local

Aleșii romașcanilor trebuie să completeze și să trimită la Primărie declarațiile de avere și de interese. Chestiunea a fost discutată joi, 17 mai, în  cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, fiindcă mai sunt doar câteva săptămâni până expiră termenul de depunere a declarațiilor.

Termenul de depunere a declarațiilor de avere și de interese este 15 iunie 2018, aceasta fiind ultima zi în care persoanele ce dețin funcții sau demnități publice pot depune declarațiile de avere și de interese anuale.

Pentru facilitarea procesului de completare a declarațiilor, Agenția Națională de Integritate recomandă utilizarea formularelor electronice ale declarațiilor de avere și de interese, ce sunt disponibile pe pagina de Internet a Agenției.

De asemenea, pentru completarea conformă a declarațiilor de avere și de interese, persoanele interesate au posibilitatea de a consulta Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese, Ghidul privind incompatibilitățile și conflictele de interese, precum și secțiunea de întrebări frecvente. Persoanele interesate se pot adresa Agenției, în vederea clarificării aspectelor referitoare la modalitatea de completare și depunere a declarațiilor de avere și de interese, la numărul de telefon 0372.06.98.69 (interior 151 sau 156) sau la adresa de e-mail ani@integritate.eu.

Declarațiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere și vor cuprinde toate datele și informațiile solicitate de formular.  Declaraţiile de interese cuprind funcţiile şi activităţile deținutede persoana ce are obligația de a completa aceste documente. Nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravențieși se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, iar Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.