Foto: Numele eroilor, rostite de Înălțare

de | 17/05/2018 | Actualitate, Local

Numele eroilor înmormântați în cimitirul Eternitatea din Roman au fost rostite de ce prezenți la evenimentul ce a avut loc în cinstea lor joi, 17 mai, ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului.

Cinstirea eroilor în ziua Înălțării este o tradiție și, anual, autoritățile locale, reprezentanții Armatei, elevi și reprezentanți ai altor organizații se adună în fața monumentului dedicat celor care și-au jertfit viața pentru țară. După o scurtă slujbă de pomenire, alocuțiuni și depuneri de coroane, cei prezenți ți aplaudă pe militarii care defilează.

Anul acesta, în plus față de desfășurarea deja cunoscută a activității, oficialitățile au citit, pe rând, numele eroilor, ca gest de neuitare față de sacrificiul lor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.