presshub.ro: Fălticeni: Cea mai veche maternitate din țară nu poate fi salvată de la demolare deoarece Direcția pentru Cultură Suceava nu are personal și buget pentru a întocmi dosarul de clasare

de | 22/05/2018 | Orașul uitat

Clădirea construită în urmă cu 120 de ani în care a funcționat până în vara anului trecut cea mai veche maternitate din țară, la Fălticeni, nu poate fi clasată monument istoric, și astfel salvată de la demolare, deoarece Direcția pentru Cultură Suceava susține că nu dispune de personal calificat și buget pentru a întocmi dosarul de clasare a clădirii. În plus, proprietarul clădirii, Fundația Caritatea, nu dorește clasarea imobilului și nu permite specialiștilor accesul în incintă ca să întocmească documentele pentru clasare. Mai mult, ONG-ul  amenință că va da în judecată toate instituțiile care s-au împotrivit planului de a demola imobilul pentru a permite construirea unui supermarket în loc. Reamintim că Fundația Caritatea a obținut deja Planul Urbanistic Zonal pentru a construi un supermarket în locul clădirii de 120 de ani, dar nu a mai putut primi autorizația de demolare după începerea procedurilor de clasare….

Citește tot articolul!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.
orasul uitat 1

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.