Expoziție colectivă in memoriam Mihail Simion

de | 25/05/2018 | Cultură, Local

O expoziție omagială a avut vernisajul joi după-amiază la Roman ArtGallery. 17 artiști au expus în memoria lui Mihail Simion, inițiatorul curentului Pro Arte în Roman. În cadrul expoziției pot fi admirate, de asemea, câteva lucrări semnate Mihail Simion.

Este o expoziție in memoriam Mihai Simion, pictor romașcan, care a murit în urmă cu două decenii. El a fost sufletul mișcării artistice Pro Arte în Roman. A iubit foarte mult tinerii, pe care i-a ajutat cu materiale, cu culori, cu sfaturi. A fost un fel de tată, inima mișcării artistice. La început eram 16 membri, dar au mai venit pe parcurs. Din păcate, după ce nu a mai fost domnul Simion, nu s-au mai făcut acele întâlniri și nici tabere pentru că, deși am rămas prieteni, nu am mai avut acel liant și fiecare a plecat pe drumul lui. Mă bucur că am putut acum să facem această expoziție și să îl onorăm pentru că ne-a ajutat pe toți. La acea vreme, un tub de ulei sau de culoare însemna foarte mult, pentru că nu se găseau.

Remus Lucian Ștefan, pictor

Mihail Simion s-a născut la 1 mai 1949, în Bălteşti-Teleajen, judeţul Prahova. A urmat Şcoala Populară de Artă din Roman cu profesorul Gh. Toniţa. Apoi, fiind pictor decorator la Prefabricate Roman, a susţinut în paralel o activitate artistică de şevalet, recunoscută și premiată la acea vreme. Este membru fondator al cenaclului “Pro Arte” implicându-se efectiv în organizarea de tabere şi expoziţii. S-a stins pe 23 martie 2002.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.