Zi „de foc” pentru pompierii romașcani

de | 14/06/2018 | Actualitate, Local

Pompierii romașcani au avut 24 de ore „de foc”, fiind solicitați să intervină în patru situații pentru a stinge incendii.

Primul eveniment a fost anunțat la numărul unic de urgență 112 în jurul prânzului: o mașină de gunoi luase foc și exista riscul ca flăcările să se propage la un al doilea autovehicul. În urma evenimentului au ars elemente combustibile ale cabinei, anvelopele față și elemente combustibile ale compartimentului motor ale primei mașini și aproximativ 100 kg gunoi menajer aflat în cuva celei de-a doua mașini. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,tăiere fără respectarea normelor” (la mașina de gunoi se lucra pentru dezmembrare).

Mai pe seară, în jurul orei 18.30, pompierii au intervenit la lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei locuințe particulare în satul Bozienii de Sus din comuna Ruginoasa. Intervenția promptă a salvatorilor a limitat pagubele la circa patru metri pătrați din tavanul anexei, confecționat din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un ,,aparat de comutare defect”.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.30, pompierii romașcani au fost solicitați să stingă un incendiu la o locuință din Icușești. În urma evenimentului au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați (confecționat din lemn cu învelitoare plăci azbociment), mobila dintr-o cameră (un pat, un dulap, o masă și două scaune), materiale textile cca 30 kg, elemente de tâmplărie (un geam, o ușă), documente de identitate ale proprietarului, șoției și copiilor, o bormașină și un flex. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un „scurtcircuit electric”.

Două ore mai târziu, pompierii romașcani sau deplasat în satul Cârligi, comuna Filipești, județul Bacău, pentru a stinge un autoturism WV Bora. Din păcate pentru proprietarul autovehiculului, mașina a ars în totalitate, cel mai probabil de la un cablu defect.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.