„Diamantele pământului” din pădurea din Doljești, culese fără acte de doi hunedoreni

de | 01/07/2018 | Actualitate, Rural

Polițișii din cadrul postului de Poliție Doljești și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Roman au avut, la sfârșitul acestei săptămâni, o acțiune comună de prevenire și combatere a contravențiilor și infracțiunilor silvice.

În pădurea „Durdura” din Doljeşti, pădure aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, au fost depistaţi doi bărbaţi din Hunedoara; cei doi, în vârstă de 42 și 35 de ani, erau însoțiți de șase câini din rasa Lagotto Romangnolo. Patrupedele erau special antrenate să găsească în pădure trufe negre.

Oamenii legii au cerut celor doi autorizația de a culege aceste ciuperci, dar bărbații nu au putut prezenta documentele, astfel că cele patru kilograme de trufe negre găsite asupra hunedorenilor au fost confiscate și predate lucrătorilor silvici, iar cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi de poliţişti cu 2.000 lei amendă.

Trufele negre sunt denumite și „diamantele pământului”, datorită faptului că se găsesc destul de greu și se vând către restaurante de lux cu prețuri cuprinse între 50 și 100 de euro kilogramul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.