Corpul D al Colegiului „Roman Vodă” ar putea fi reabilit cu bani europeni

de | 05/07/2018 | Administrație, Educație, Local

Administrația publică locală vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea corpului D al Colegiului Național „Roman Vodă”.

Reprezentanții Primăriei vor să depună proiect la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, iar în acest sens este nevoie și de o hotărâre de Consiliu Local. Astfel, aleșii romașcanilor au fost convocați vineri, 6 iulie, în ședință extraordinară pentru a vota proiectul de reabilitare. Hotărârea de Consiliu Local va face parte din dosarul de finanțare ce va fi depus la ADR Nord-Est.

Conform proiectului de hotărâre, scopul investiţiei îl reprezintă reabilitarea, modernizarea şi echiparea corpului D prin realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT.

Prin proiectul ce va fi depus în vederea obţinerea finanţării, se doreşte intervenţia asupra corpului de clădire D, prin lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare. Realizarea prezentului proiect va corespunde din punct de vedere tehnic şi estetic cerinţelor tehnice, economice şi tehnologice conform standardelor în vigoare. Din punct de vedere funcţional, construcţia va răspunde cerinţelor desfăşurării activităţii de învăţământ în mod corespunzător şi va asigura numărul necesar de clase. Prezenţa unui climat optim este absolut necesară pentru desfăşurarea calitativă a activităţii de învăţământ. Instalaţiile tehnico – edilitare vor corespunde standardelor şi normelor tehnice şi sanitare, iar elevii şi profesorii îşi vor putea desfăşura activitatea având confortul necesar asigurat. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt reprezentaţi de cei 474 de elevi actuali ai şcolii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre

Valoarea totală şi eligibilă a proiectului, inclusiv TVA, este de 9.636.373,07 lei, iar finanțarea nerambursabilă s-ar ridica la 9.443.645,61 lei, dacă proiectul ar fi câștigat. Durata de desfășurare a lucrărilor ar fi de 36 de luni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.