Romașcan împușcat la vânătoare

280

Un romașcan de 60 de ani a fost împușcat la vânătoare luni seară, pe fondul de vânătoare Secueni. Conform primelor informații, bărbatul participa, împreună cu alte persoane, la o partidă autorizată de vânătoare de mistreți. Din motive pe care acum Poliția le anchetează, romașcanul a fost împușcat, cadrele medicale constantând o „plagă împușcată în regiunea pelvină stângă și șoc hemoragic”.

A fost o acțiune organizată de unul dintre colegii noștri pe fondul cinegetic de la Secuieni. Colegii mei vânau mistreți, noi avem pentru  acest fond o cotă de 13 mistreți și am primit adresă de la Garda Forestieră să intensificăm acțiunile, din cauza pestei porcine africane, care afectează toți porcii. Nu știu ce s-a întâmplat exact, cum a avut loc incidentul, dar mă bucur că victima este bine, operată și stabilizată. Regulile pe care le avem la vânătoare sunt destul de clare: cel care trage trebuie să identifice bine vânatul, să nu fie persoane în apropiere… Vom face o anchetă internă, să aflăm și noi contextul, pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Marius Grosu, director AVPS Roman

Între timp, polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla exact cauzele producerii acestui eveniment.

În data de 9 iulie, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Moldoveni au fost sesizați cu privire la un incident pe fondul de vânătoare Secuieni. Conform primelor informații, un bărbat de 60 de ani din Roman, care participa la o vânătoare autorizată, a fost împușcat de un alt participant, un bărbat de 52 de ani din Piatra-Neamț. În cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și uz de armă fără drept.

ag. Georgiana Moșu, IPJ Neamț

Sursă sursa foto
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult