Orașul prin obiectiv: „Roman – oameni și locuri”

de | 15/08/2018 | Actualitate, Cultură, Local

RomanArt Gallery a devenit un loc neîncăpător marți după-amiază, la vernisajul expoziției de fotografie „Roman – oameni și locuri”, semnată Tatiana Mihailovici. Zeci de imagini suprind în ipostaze diverse orașul și evenimente din viața acestuia. Pentru gazde, această expoziție a reprezentat o nouă acțiune dedicată frumosului.

RomanArt Gallery este un proiect de suflet: prin expozițiile pe care le găzduiește și prin faptul că strânge la un loc oameni de suflet. Tatiana Mihailovici este un om uimitor de fain. Apropierea a fost reală încă de la început și a confirmat de fiecare dată: prin ajutorul pe care mi-l acordă, prin sufletul ei extrem de generos și prin tot ceea ce face. Mă bucur că este atât de multă lume aici, sper să reveniți la galerie,veți avea motive să o faceți. 

Rodica Păduraru, proprietar RomanArt Gallery

expozitie Tatiana 9594La eveniment au fost prezenți numeroși colegi ai Tatianei Mihailovici, inclusiv viceprimarul municipiului.

Sunt bucuroasă să mă aflu aici, nu mă așteptam să fie sala neîncăpătoare. Am văzut câteva dintre lucrările doamnei Mihailovici și sunt mândră că trăiesc într-un oraș minunat, cu oameni dragi. Mă bucur că Tatiana și-a îndeplinit un vis, știu că mai are și alte proiecte. Atunci când ea era în concediu, veneam dimineața cu zece minute mai devreme și ne delectam cu fotografiile pe care ea le posta online. O felicit din tot sufletul.

Roxana Iorga, viceprimar municipiul Roman

Pictorul Remus Lucian Ștefan a fost cel care a oferit o perspectivă prin care să privim fotografiile.

Tatiana se folosește și de latura artistică, dar această fotografie tip document, tip reportaj, nu încearcă să transmită stări, e puțin mai impersonală pentru că trebuie să lase loc privitorului să descopere informații. Mie îmi plac foarte mult fotografiile, sunt reușite, au încărcătură specifică și reflectă iubirea față de locul în care trăim cu toții. Vedem în aceste fotografii un oraș plin de istorie și plin de viață, vedem evoluția lui.

Remus Lucian Ștefan, pictor

expozitie Tatiana 9563Vădit emoționată, Tatiana Mihailovici a ținut să mulțumeadcă tuturor celor care au sprijinit-o.

Mulțumesc tuturor prietenilor mei care au venit în această seară în număr atât de mare, mulțumesc prietenilor din presă. Mulțumesc doameni profesor Liliana Chelariu, care mi-a fost cândva și șef la Școala nr.8, când ea era director adjunct și eu eram în învățământ și care, într-un moment greu din viața mea mi-a zis: de ce nu faci o expoziție? Așa a luat naștere proiectul. Mulțumesc  soțului meu, care mă susține din toate punctele de vedere, familiei Păduraru – care încearcă să ridice standardele orașului prin tot ce face în această galerie.

Tatiana Mihailovici, fotograf

Alte mulțumiri au fost îndreptate către colegii din primărie șil către Dumitru Mititelu, cel care i-a dat autoarei expoziției primele sfaturi legate de fotografie. „Roman – oameni și locuri” va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.