Evenimentul dedicat Diasporei i-a scos pe romașcani din casă

de | 27/08/2018 | Actualitate, Local

Evenimentul dedicat Diasporei, care s-a desfășurat la Roman în perioada 24 – 26 august, i-a scos pe romașcani din casă în toate cele trei seri ale weekendului ce tocmai s-a încheiat. Oamenii au profitat de vremea bună și au luat cu asalt terasele sau utilajele aduse special pentru buna dispoziție a celor mari și a celor mici.

Vineri, cei prezenți în centrul orașului au putut să-i asculte pe interpreții Marius Zgâianu, Fanfara Zece Prăjini (deși în proiectul aprobat de Consiliul Local Roman figura solistul Ștefan Enășel Romașcanul) și Cosmina Adam. Sâmbătă au fost alți artiști care au cântat pe scena amplasată în parcarea de lângă Colegiul Național „Roman Vodă”. Iar dacă romașcanii trecuți de prima tinerețe au rezonat cu melodiile unor soliști precum Constantin Bahrin și Silvia Semeniuc, tinerii au aplaudat-o îndelung și au cântat împreună cu fosta membră a trupei Cream, Claudia Pavel. De altfel, toți artiștii au fost rugați să dea autografe și să facă fotografii cu fanii.

zilele diasporei Silvia Semeniuc 1223În ultima seară de petrecere au urcat pe scenă Diana Sârbu, Dan Țăranu Cernăvodeanu și Connect-R. Acesta din urmă, cel mai așteptat artist al serii, a cântat live și a interacționat cu publicul. Cu toate acestea, cei care nu au vrut să fie atenți doar la evoluțiile de pe scenă, au ales să stea la terasă și să se răsfețe culinar, cu bere, cu mici, cârnăciori și alte produse din carne. „Meșteșugarii” au fost mai puțini decât la ediția de anul trecut, dar au fost, în schimb, mai multe utilaje specifice parcurilor de distracții.

zilele diasporei Connect R 1476Festivalul Diasporei a avut loc în aceeași săptămână în care reprezentanții administrației publice locale i-au invitat pe romașcanii care muncesc în străinătate la o întâlnire ce a devenit deja tradițională și în care au discutat despre cum ar putea cei plecați în alte țări să revină acasă pe termen îndelungat.

Peste câteva săptămâni, parcarea de lângă Colegiul Național „Roman Vodă”, locul în care s-au desfășurat, în ultima perioadă cea mai mare parte a evenimentelor din Roman, va intra într-un proces de modernizare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.