Ionel Arsene despre scrisoarea anti-Dragnea: „O lovitură incorectă pe care câțiva membri ai PSD o aplică partidului”

de | 19/09/2018 | Județean, Național, Politică

După ce scrisoarea despre care se vorbește de atâtea zile a fost făcută publică, încep să se contureze taberele din PSD. În ciuda faptului că se vehicula că în jur de 30 de membri marcanți PSD ar fi semnat scrisoarea, în versiunea făcută publică ea este semnată doar de vicepreședinții PSD Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, nume grele care îi cer lui Liviu Dragnea demisia din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor. Cei trei semnatari declară că și-au asumat poziția „la rugămintea și inițiativa colegilor din PSD”, care își vor exprima punctul de vedere în zilele următoare și asta poate însemna aproape orice, dar în mod sigur mai înseamnă că frica domină în partid și mulți așteaptă reacțiile altora înainte de a mișca în front.

Și reacțiile au apărut! Dintre cei care au ieșit la rampă unii se declară fermi împotriva liderului PSD, alții o scaldă cu diplomație dâmbovițeană și câțiva ridică osanale conducătorului partidului. Dintre adversarii lui Liviu Dragnea, cel mai dur este Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, care spune că “Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare”. Din tabăra Dragnea cel mai patetic este Mircea Drăghici, trezorierul PSD, care face teoria conspirației pe Facebook spunând că cei ce vor să-l dea jos pe Dragnea de la șefia partidului o fac pentru că vor ca minoritățile sexuale „să aibă acces la copii”.

Liderul PSD Neamț și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, se poziționează clar în tabăra Dragnea și îndeamnă „toți liderii și membrii responsabili și onești din PSD” să fie solidari cu conducerea, îi acuză pe semnatarii scrisorii că „nu respectă spiritul, decența și nici conduita specifice PSD” și că mușcă mâna celui care i-a hrănit dând „o lovitură incorectă … partidului care i-a susținut și care i-a promovat în diverse funcții”.

Ca mesaj nu e nimic nou, nimic din ce nu am mai auzit la politicieni, însă altceva e interesant: în ciuda numărului mare de urmăritori ai paginii de Facebook – peste 11.000 – și ai profilului, această postare și orice altă postare a politicianului nu adună decât câteva comentarii și toate laudative. Nici un comentariu negativ. Nimeni nu îndrăznește să comenteze ceva rău despre politician sau despre PSD. Așa unitate în gânduri și simțiri, mai rar! Sau administratorul își merită toți banii.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.